Hoofdgerechten

2 personen


90 min


  • 2 courgettes
  • 500g lamsgehakt
  • 150g feta
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 50g gehakte groene olijven
  • 2 eetlepels munt en koriander
 

Met lamsgehakt Gevulde courgette en feta Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Courgette:

Snij er tonnetjes van en haal uit met een parisiennelepel. 

Lamsgehakt : 
Haal hetvlees van de lamsbout door de vleesmolen met een groffe maling,  kruid het geheel met ras el hanout, look, sesamzaad, peper en zout. Installeer  de flexibele spatel en vul de mengkom met het vlees samen met de sjalotjes en een scheutje olijfolie. Snelheid 2 en temperatuur op 140°C. Laat het vlees kleuren en voeg er nadien de gehakte groene olijven en na een tiental minuten de gehalte munt en koriander.
Vul nu de tonnetjes courgette die we even hebben afgekookt met de mengeling van het gehakt, verkruimel er wat feta oven en plaats in de voorverwarmde oven gedurende een tiental minuten op 180°C.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie