Soepen & sauzen

4 personen


30 min


Mosselen

  • 2 kg mosselen
  • 2 uien
  • 2 stukken venkel
  • 1 bussel koriander
  • 250 cl room


Appeltjes gemarineerd met vlierbloesem

  • 1 granny smith appel
  • 150 cl vlierbloesemsiroop
  • 50 cl suikerwater
  • 50 cl chardonnayazijn
 

Mosselsoepje met koriander en venkel Toegevoegd door: Bert Castermans | Atelier Noun

 
 

 

Ben je op zoek naar een lekkere soep met een extraatje? Dan ben je hier aan het juiste adres voor het mosselsoepje met koriander en venkel van Kenwood-Chef Bert Castermans.

Bereiding van de mosselen:

  • Snij de ui, het groen van de venkel en het wit van 1 venkel in stukken en doe het in de pot.
  • Was de mosselen goed en leg deze op de groenten, kruid met peper en breng aan de kook.

  • De mosselen opschudden en nog even laten koken alvorens af te zetten.
  • Laat alles afkoelen zodat je de mosselen makkelijk uit de schelpen kan halen.
  • Verzamel al het mosselvlees samen met het vocht en wat groenten in een pot zodat je alles kan mixen. Let wel op, doe stelselmatig wat groenten bij zodat het niet te papperig zou worden. Het is de bedoeling dat het geen te dikke soep is.

  • Voeg er de room en de korinaderblaadjes aan toe en mix nog eens goed door.
  • Op het einde kruiden met peper en zout en eventueel indien gewenst afwerken met een klein druppeltje citroen om de soep wat frisser te maken. Passeer alles door een zeef om stukjes te vermijden en mix erna nog eens goed door zodat je een schuimig soepje krijgt.

Bereiding van de appeltjes gemarineerd met vlierbloesem:

  • Snij de appels met behulp van een mandoline in schijfjes van een dikte van ongeveer 2 mm.
  • Breng de siroop, suikerwater en azijn samen aan de kook en laat wat afkoelen alvorens op de appels te gieten. Laat zo de appels rustig marineren gedurende een uurtje.

Afwerking:

  • Snij de overige venkel fijn met behulp van de mandoline en meng het met wat gesneden koriander en olijfolie. Schik op het bord, leg er schijfjes gemarineerde appel op en werk af met wat foreleitjes (deze zorgen voor wat ziltigheid) en wat kruiden naar keuze.

Kenwood en Bert Castermans van Atelier Noun werken samen aan verrassende recepten. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze site dus houd de receptenpagina goed in de gaten. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie