Desserts

6 personen


15 min


  • 250g slagroom (40%)
  • 250g mascarpone
  • 100g citroensap
  • zeste van 1 citroen (geraspt)
  • 4g gelatineblaadjes
  • 100g fijne kristalsuiker of bloemsuiker
 

Mousse van citroen met watermeloen Toegevoegd door: Kim Truyens | Restaurant De Poorten

 

Bereiding

  1. De room en de mascarpone loskloppen met de suiker en zeste van een citroen. Opkloppen tot een lobbige massa.
  2. Ondertussen de citroenen persen. Een beetje van het sap opwarmen en de geweekte gelatine er in oplossen.
  3.  Het citroensap en de gelatine massa bij de opgeklopte room voegen en lichtjes verder kloppen. In glazen gieten en een nachtje laten rusten in de ijskast.
  4. De watermeloen van pitjes ontdoen en een mooi stuk in blokjes snijden. De overschot in de blender doen en mixen.
  5. Giet een beetje van de coulis op de mousse en werk af met de blokjes.
  6. Werk af met een takje munt.

Meer over Chef Kim Truyens en zijn Restaurant De Poorten, klik hier.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie