Brood

4 personen


20 min


  • 100ml Melk
  • 5 g verse bakkersgist
  • 320 g bloem
  • 125 g volle yoghurt
  • 2 el zachte boter
  • 1 el olijfolie
  • 20 g blauw maanzaad
  • Druivenpitolie
  • Zout naar smaak
 

Naan brood Toegevoegd door: Bram Bonamie

 
 

 
  • Klik het hitteschild vast  Bevestig de ballongarde.
  • Verkruimel de verse gist en doe deze samen met de melk in de kom. Zet de timer in op 1 minuut en bevestig.  Stel de snelheid in op 3 en meng. Zet de temperatuur op 30°C en bevestig. Verwijder de ballongarde en bevestig de kneedhaak.
  • Voeg hierna de gezeefde bloem en het zout toe samen met alle overige natte ingrediënten. Het blauw maanzaad dus niet. Stel de timer in op 15 minuten, bevestig. Stel de snelheid in op 1 en kneed. Stel de temperatuur in op 30°C, bevestig. Voeg na 5 minuten het blauw maanzaad toe. Verwijder de kneedhaak. Dek de kom af met een vochtige doek.
  • Zet de timer op 30 minuten en bevestig. Zet de temperatuur op 30°C en bevestig.  Laat zo het deeg rijzen.
  • Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 6 bolletjes. Druk elke portie deeg plat en vorm een koekje van circa 0,5 cm dikte.
  • Giet wat druivenpitolie in een koekenpan met anti- aanbaklaag. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur.  Bak de naan ongeveer 2 minuten aan beide zijden goudbruin.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie