Cooking Chef
Desserts

4 personen


30 min


Pannenkoeken

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk


Vulling

  • ijs uit de ijsbereider
  • Vers fruit zoals banaan of aardbeien
  • Stroop
  • Rum
  • Poedersuiker
  • Slagroom
 

Pannenkoek met ijs en fruit Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Ben je op zoek naar een perfecte afsluiter van een heerlijk diner? Probeer dan eens dit recept uit, heerlijke warme pannenkoeken met vers, zelfgemaakt ijs! 

Note: Het is belangrijk dat je, voordat je ijs gaat maken met de Kenwood ijsbereider, de koelcontainer 24 uur lang in de vriezer zet op ongeveer -18 tot -20 graden. 

Bereidingswijze:

  1. Doe 250 gram bloem, 2 eieren en 500 ml melk in de mengkom van je keukenmachine. Bevestig de K-Klopper en mix tot een glad beslag.
  2. Laat dit 30 minuten rusten.
  3. Meng de stroop met wat rum en voeg dit toe bij het fijngesneden fruit.
  4. Bak het beslag in flinterdunne crêpes.
  5. Leg de versgebakken crêpe op een bord en voeg daar een paar balletjes versgemaakt ijs aan toe.
  6. Leg daar overheen de banaan met het rum-stroop mengsel.
  7. Vouw de crêpe dubbel en garneer met wat poedersuiker en slagroom.

Smakelijk!

21321 1 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie