Pasta, rijst en granen
Soepen & sauzen

4 personen


20 min


  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 2 knoflookteentjes
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 kleine ui, in vieren gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1,75 dl droge witte wijn
  • 12 grote rauwe steurgarnalen, ongepeld
  • 24 mosselen in de schelp, schoongemaakt
  • 2 kleine pijlinktvisjes, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 portie gewone of kruidenlasagnelinten
  • Fijngehakte peterselie, om te garneren
 

Pastalinten met schelpdieren en rode-paprikapuree Toegevoegd door: Kenwood Club

 

1. Leg de paprika’s onder een voorverwarmde grill met de ongepelde knoflookteentjes en gril ze tot ze zwart beginnen te worden. Draai ze regelmatig om. Laat ze iets afkoelen en trek vervolgens de velletjes van de paprika’s af. Verwijder de zaadlijsten en hak de paprika’s grof. Pel de knoflookteentjes.

2. Leg de stukjes paprika en het knoflook in de food processor met het snijmes of de blender, en pureer het tot een grove puree. Breng op smaak en zet apart. Hak de ui in de food processor met het snijmes grof of doe dit met de hand.

3. Fruit de ui in de olie in een pan in 4 tot 5 minuten zacht en lichtgoud van kleur. Voeg de wijn toe.

4. Voeg de garnalen en mosselen toe en stoof ze 3 tot 4 minuten mee tot de mosselen geopend zijn en de garnalen rozig van kleur zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart tot gebruik. Stoof nu de pijlinktvis 1 minuut. Haal deze met een schuimspaan uit de pan en laat het vocht in de pan tot ⅓ inkoken.

5. Kook de lasagnelinten in een pan kokend, gezouten water in 3 minuten, als het verse pasta betreft, al dente. Warm de schelpdieren weer op in het ingekookte wijnvocht.

6. Laat de pasta uitlekken, voeg de rode paprikapuree toe en schep alles goed om. Roer de schelpdieren erdoor en serveer, gegarneerd met verse peterselie.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie