Cakes, koekjes en gebak

12 porties / personen


10 min


  • 150 ml magere melk
  • 250 g speltbloem
  • 100 ml ahornsiroop
  • 100 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel kardemom
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout, peper, anijs-, koriander- en kruidnagelpoeder
  • TIP: je kunt de afzonderlijke kruiden ook vervangen door een specerijenmengsel voor speculaas
  • 100 g noten (gemengd)
 

Peperkoek Toegevoegd door: Stephanie Scheirlynck

 

Voedingswaarde per persoon (1 sneetje):

195kcal

5g E

30g kh

6g V

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en meng met het zout.
  • Meng in een andere kom met de garde de melk, de eieren, de ahornsiroop, de suiker, en de kruiden. Giet dit laatste mengsel beetje voor beetje in de eerste kom en roer goed tot je geen klonters meer hebt (je kunt dit eventueel ook met de mixer mengen).
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en versier met de noten.
  • Bak de peperkoek in de oven gedurende 40 à 45 minuten. Check met een satéprikker of de kruidenkoek gaar is: als er geen beslag meer aan het stokje kleeft, is de koek klaar!
  • Laat afkoelen en snijd in plakjes.

Meer info op www.hetsportkookboek.com 

Fotograaf: Heikki Verdurme

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie