Soepen & sauzen

4 personen


10 min


  • 25 g verse basilicumblaadjes, gewogen zonder steeltjes
  • 1 knoflookteentje, gepeld
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 dl olijfolie
  • 25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen zwarte peper
 

Pesto Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Pesto is een klassieke Italiaanse saus. Je maakt dit bijgerecht heel gemakkelijk en snel zelf met dit recept. 

1. Plaats de basilicumblaadjes, knoflook en pijnboompitten in de kom van de food processor met het snijmes en hak ze fijn. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel op de hoogste stand goed door, tot het fijn en romig is.

2. Voeg de Parmezaanse kaas en peper en zout toe en meng de ingrediënten kort. Schenk het geheel, indien je het niet meteen gebruikt, in een pot met schroefdeksel. De pesto kan het beste dezelfde dag worden gebruikt, aangezien de kleur verbleekt bij bewaren. Pesto kan echter tot 5 dagen in de koelkast worden bewaard.

Tip van de Chef: voor een kleinere hoeveelheid pesto, halveer je de hoeveelheden en meng je alles in de multimolen.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie