Eieren en kaas

4 personen


50 min


  • 225 g witte bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde gist
  • 1,5 dl lauw water
  • 1 el olijfolie


Voor de vulling:

  • 1 ui, overlangs gehalveerd
  • 75 g champignons
  • 1 gele paprika, gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 150 g mozzarella
  • 3 el olijfolie
  • 3 el zongedroogde tomatenpuree
  • 50 g fetakaas
  • 4 tomaten, in grove stukken gesneden
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Blaadjes basilicum om te garneren
 

Pizza met mozzarela, paddenstoelen en tomaat Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Zelf pizza maken is zoveel lekkerder dan pizza uit de supermarkt! Probeer eens deze pizza met mozzarella, paddenstoelen en tomaat te maken, je wilt niets anders meer!

1. Plaats de deeghaak. Strooi de bloem, zout en gist in de mengkom. Terwijl je de machine op de laagste stand laat draaien, voeg je langzaam het water en de olijfolie toe. Kneed het deeg 5 minuten tot het zacht en elastisch is.

2. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm het tot een bal. Rol deze uit tot een cirkel met een doorsnee van 30 cm en leg de pizzabodem in een ingevette pizzapan of op een bakblik. Duw de randen iets omhoog.

3. Vet plastic folie licht in met olie en dek het deeg hiermee af. Laat het 30 tot 40 minuten op een warme plaats rijzen.

4. Bereid intussen de vulling. Plaats de grove snijschijf in de hoge snelheidsrasp of het foodprocessor accessoire en snijd de ui. Zet de ui apart. Snijd de champignons en paprika in reepjes en zet apart. Plaats de grove snij- en raspschijf en rasp de mozzarella.

5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, voeg de uien toe en fruit ze 10 minuten of tot ze zacht en goudbruin zijn. Roer af en toe om. Verhit de oven voor op 220 °C of gasstand 7.

6. Verdeel de zongedroogde tomatenpuree over de pizzabodem. Meng de mozzarella met de fetakaas en strooi de helft over de pizzabodem. Bedek met tomaten, ui, champignons en paprika. Strooi de rest van de kaas eroverheen en breng royaal op smaak met peper en zout.

7. Sprenkel de resterende olie eroverheen en bak de pizza in 25 tot 30 minuten of tot deze goudbruin en goed gerezen is. Garneer met verse blaadjes basilicum en serveer.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie