Cakes, koekjes en gebak

10 personen


70 min


Voor de cake

  • 240 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 180 g kristalsuiker
  • 240 g Griekse yoghurt
  • 4 takjes tijm, blaadjes geplukt
  • 3 eieren
  • Zeste van 1 ruby pompelmoes
  • 70 ml sap van een ruby pompelmoes (ongeveer een halve pompelmoes)
  • ½ theelepel vanille extract
  • 100 g kokosnootolie, gesmolten


Voor de topping

  • 100 g kristalsuiker
  • ½ pompelmoes, geperst
  • 4 takjes tijm , plus extra om te decoreren
  • Gedroogde rozenblaadjes, om te decoreren
 

Pompelmoes yoghurt cake met tijm Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout samen in een grote kom.
  • Voeg de overige ingrediënten toe aan de grote beker van uw Triblade System Pro. Bevestig de ballongarde en mix de ingrediënten.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix voorzichtig met de garde op de laagste snelheid. Als alles mooi gemengd is, voeg dan het mengsel toe aan een cakevorm die bedekt is met bakpapier. Bak gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven. Prik met een spies in de cake en wanneer er niets aan blijft plakken, is de cake klaar.
  • Mix de kristalsuiker en tijm blaadjes terwijl de cake nog warm is en in de vorm zit. Voeg nadien het pompelmoes sap toe.
  • Maak enkele gaatjes in de cake en verdeel het mengsel volledig over de cake.
  • Besprenkel nog met wat tijmblaadjes en gedroogde rozenblaadjes. Laat de cake afkoelen in de vorm zodat de siroop volledig in de cake kan dringen. Nadien krijg je bovenaan een crunchy topping.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie