Soepen & sauzen

4 personen


60 min


 

Pompoensoep Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Ingrediënten

1 kg hokkaidopompoenvlees
1 middelgrote aardappel
3 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stronk gember
10 g kokosolie
1 liter groentebouillon
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel zout en een snufje cayennepeper
Twee snufjes kerriepoeder
300 ml kokosmelk

Bereiding

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Schil de aardappelen, wortelen, uien, knoflook en gember en snijd in blokjes.
Verhit de kokosolie in een grote steelpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg dan de gember toe en fruit kort.
Voeg de pompoen-, aardappel- en wortelblokjes toe en bak alles ongeveer 5 minuten.
Voeg de groentebouillon toe, breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook en bak ongeveer 20 minuten tot alles zacht is.
Voeg dan de kokosmelk en het citroensap toe. Pureer de soep met de Kenwood staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie