Hoofdgerechten
Vis

4 personen


30 min


  • 1 kreeft, 800 gr, heel
  • 200 ml room
  • Snufje zout
  • 800 ml visbouillon
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 200 gr risottorijst, bij voorkeur carnaroli
  • 175 ml prosecco
  • 50 gr boter, koud en in blokjes
  • 2 el fi jngehakte peterselie
 

Proseccorisotto met kreeft Toegevoegd door: Kenwood

 
 

 
  • Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de kreeft 12 minuten. Haal de pan van het vuur en koel de kreeft snel in koud water.
  • Haal voorzichtig al het vlees uit de scharen en de staart van de kreeft, snijd het vlees in stukken en bewaar het tot het moment van gebruik.
  • Plaats de blender en doe de schaal van de kreeft, de room en wat zout erin. Pulseer de schaal helemaal fijn.
  • Haal het mengsel daarna door een zeef om er niet gepureerde stukjes schaal uit te halen. Zet het mengsel apart.
  • Zet de visbouillon in een pan op het vuur en laat zachtjes koken.
  • Verwijder de blender en plaats de food processor met het hakmes en hak de ui op gemiddelde snelheid fijn. Zet apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote hoge pan en voeg de rijst en de fijngehakte ui toe. Bak dit al roerende een paar minuten totdat de rijstkorrels er glazig uitzien.
  • Voeg de prosecco toe en kook deze bijna helemaal in. Voeg een soeplepel visbouillon toe en blijf goed roeren tot deze helemaal is opgenomen. Herhaal dit tot de visbouillon volledig is toegevoegd en de rijst al dente is. Proef de risotto en breng verder op smaak.
  • Voeg de boter en de fi jngehakte peterselie toe en roer dit er goed doorheen. Roer voorzichtig door het vlees van de kreeft erdoor, dek af en laat 5 minuten staan.
  • Warm langzaam het mengsel van room en kreeftenschaal op in een steelpan, verdeel het daarna over vier kommen en voeg de risotto toe.
  • Serveer met een glas prosecco.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie