Cakes, koekjes en gebak

12 personen


20 min


Voor de cake

  • 120 g (zachte) boter
  • 300 g fijne poedersuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 240 ml karnemelk
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof of 1 theelepel geconcentreerde gel kleur


Voor de glazuur

  • 250 g (zachte) boter
  • 400g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 300 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • Bessen en bloemen, om te decoreren
 

Red Velvet cake Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de bloem, cacao poeder en bakpoeder samen in een mengkom. Zet apart.
  • Mix de rode voedingskleurstof samen met de karnemelk in een apart kommetje. Zet apart.
  • Voeg de boter en suiker toe aan de kom van je keukenrobot. Bevestig de flexiklopper en mix op een medium snelheid. Voeg de eieren en vanille extract toe en mix opnieuw op een medium snelheid. Verhoog de snelheid en mix tot het mengsel luchtig is.
  • Verander de flexiklopper naar de K-klopper en voeg de bloem, cacao poeder en bakpoeder beetje bij beetje toe terwijl de keukenrobot draait op lage snelheid.
  • Voeg beetje bij beetje de rode karnemelk toe aan het beslag. Mix tussendoor op middelhoge snelheid tot je een zacht beslag hebt.
  • Verdeel het beslag over twee bakvormen van 20 cm. Bak gedurende 20 – 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Neem de bakvormen uit de oven en laat 10 minuten rusten in hun bakvorm. Laat ze nadien volledig afkoelen op een rekje.
  • Terwijl de cake verder afkoelt, kan je beginnen aan de icing.
  • Voeg de boter, vanille extract en poedersuiker toe in een propere mengkom van je keukenrobot. Begin met zachtjes te mengen. Verhoog geleidelijk aan de snelheid tot het beslag licht en romig wordt. Voeg de roomkaas toe en mix, op medium snelheid, tot het beslag mooi homogeen is. Laat afkoelen in de koelkast gedurende 30 minuten.
  • Sandwich de cakes samen met de icing. Voeg nog meer icing toe aan de boven- en zijkanten. Maak mooi glad. Decoreer met verse bessen en bloemen.
  • Indien je een cake wenst met meerdere lagen, maak dan dit recept maar decoreer de cake nog niet. Maak dan opnieuw hetzelfde recept en verdeel het beslag over 4 bakvormen; twee van 15 cm en twee van 10 cm. Sandwich deze ook samen en bouw de cake zo op dat het smaller wordt. Gebruik eventueel pluggen om te ondersteunen.
  • Versier met bloemen en bessen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie