Hoofdgerechten
Vlees

2 personen


55 min


  • 2 rib-eye steaks, ca. 200 gr per stuk, ca. 30 minuten van tevoren op temperatuur laten komen
  • 1 aubergine
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • Peper en zout om op smaak te brengen
  • 1 handvol slablaadjes
  • 1 tl citroensap
 

Rib-eye steak met puree van gerookte aubergine en rucola Toegevoegd door: Kenwood

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C en bestrooi de steaks met peper en zout.
  • Leg de aubergine op een bakplaat en prik er enkele gaatjes in. Zet deze 30 minuten in de oven. Leg na 30 minuten de knofl ook erbij in de oven. Laat beide nog 15 minuten in de oven garen.
  • Plaats de blender en doe de olijfolie, de paprikapoeder, de gebakken aubergine en een snufje peper en zout erin. Mix het geheel op gemiddelde snelheid tot puree.
  • Verhit een lage pan op hoge temperatuur en leg de steaks erin. Bak de steaks 3-4 minuten aan elke kant tot ze medium gebakken zijn.
  • Serveer met de puree van aubergine en wat sla met een scheutje olijfolie en citroensap erover.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie