Hoofdgerechten

4 personen


40 min


  • 1 knolselder in fijne dobbelsteentjes gesneden
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 teentje look fijn gesneden
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 3 dl room
  • 50 g parmezaan geraspt
 

Risotto van knolselder met kreeft Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Kreeft 

Kook deze in een sterke bouillon en haal ze uit het pantser. Snij in het vlees in groffe stukken.

Risotto

Plaats de flexiklopper in de mengkom, voeg er een scheutje olijfolie, de sjalotjes, knolselder en look aan toe. Zet aan gedurende een vijftal minuutje op stand 1 met een temperatuur van 80 °C.

Voeg er eerst de gevolgelte bouillon aan toe en verhoog de temperatuur naar 100°C, laat zo het vocht indampen tot het bijna weg is, voeg er de room aan toe en laat zo ook nog een vijtal minuutjes garen, werk af met wat geraspte nootmuskaat en de parmezaan.

Serveer in een diep bord met de stukken kreeft er bovenop en werk af met wat gefruite blaadjes van witte selder.

32101 2 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie