Cakes, koekjes en gebak
Desserts

12 personen


10 min


  • Rode biet: 450g
  • Dadels (ontpit): 350g
  • Eieren: 3st
  • Vanille-extract: 1 koffielepel
  • Agavesiroop: 3 eetlepels
  • Pure chocolade: 200g
  • Boter: 200g
  • Boekweitbloem: 80g
  • Bakpoeder: 1 koffielepel
  • Gemalen amandelen: 100g
 

Rode biet brownies Toegevoegd door: KENWOOD

 

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

Schil de rode biet en snij deze in stukken van ongeveer 2cm. Kook deze gaar voor ongeveer 20 minuten.

Terwijl de rode biet kookt, laat je de dadels weken in kokend water voor ongeveer 20 minuten.

Laat de rode biet uitlekken en voeg deze toe aan de kom van het food processor accessoire. Monteer de food processor op de hoge snelheidsuitgang van de keukenmachine en hak de rode biet tot een gladde massa.

Laat boter, samen met de chocolade, smelten in een pan op een laag vuur.

Laat de dadels uitlekken, en voeg ze samen met de puree van rode biet toe aan de kom van de Kenwood keukenmachine. Monteer de flexiklopper of k-klopper op arm van de keukenmachine, en meng het geheel samen voor ongeveer 2 minuten op snelheidsstand 2 van de keukenmachine. Terwijl je de keukenmachine laat draaien voeg je de eieren, vanille-extract en agavesiroop toe. Voeg daarnaast ook de gesmolten chocolade toe en mix op snelheid 1 tot een homogene massa. Laat de keukenmachine nog even draaien.

In een aparte kom meng je de boekweitbloem samen met het bakpoeder en de gemalen amandelen. Voeg deze mengeling ook toe aan de mengeling die draait in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

Giet de mengeling in een ingevette bakvorm en bak voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakvorm uit de oven en laat de brownie afkoelen alvorens te snijden en te serveren.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie