Soepen & sauzen

1 personen


10 min


  • 100 g peterselie
  • 80 g basilicum
  • 4 ansjovisfilets
  • 30 ml (2 el) kappertjes (eerst gewassen indien gezouten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 ml (1 el) witte wijn
  • Kruiden
  • 100-150 ml extra virgine olijfolie
 

Salsa Verde Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Salsa verde is een saus die zijn groene kleur te danken heeft aan bieslook. Deze saus kan als sladressing worden gebruikt maar komt veel beter tot zijn recht als het wordt geserveerd bij een op de barbecue gebakken vette vis zoals makreel. 

1. Doe alle ingrediënten in de food processor (behalve de olijfolie) en meng ze met het hakmes op hoge snelheid. Schraap de wanden goed af zodat alles gelijkmatig wordt gehakt.
 
2. Stel de snelheid van de food processor in op stand 3 en giet er langzaam de olijfolie doorheen tot er een dikke saus ontstaat. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie