2 personen


20 min


  • 100 g girolles
  • 100 g kleine shiitake
  • 200 g weidechapignons
  • 1 teen look
  • 2 sjalotten
  • 2 dl amontillado sherry
  • 0,5 l gevogeltebouillon
  • 3 dl room
 

Sherry/champignonsaus Toegevoegd door: Viki Geunes | 't Zilte

 

Bereiding

Snij de weidechampignons in vier, de look en de sjalotten fijn snijden..

Giet de olijfolie in de  mengkom en laat verwarm tot 120°C, met de losdraaiende spatel, voeg de champignons aan toe en laat deze gedurende een 4 tal minuten bakken op interval stand 2. Voeg er de look en de sjalotten aan toe, kruid met peper en zout, blus na twee minuten met de sherry en laat inkoken, nadien voegen we de gevogeltebouillon aan toe en laten dit terug inkoken tot de helft. Nadien de room. Laat verder sudderen gedurende een 20 minuten. 

Werk af met dragon en serveer bij gegrilde kipfilet.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie