Amuses
Salades
Vegetarisch

4 personen


20 min


Salade

  • 275 g snijbonen
  • 175 g krielaardappeltjes, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 tl grove mosterd
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 hardgekookte eieren, in vieren gesneden
  • 115 g prosciutto, in reepjes gescheurd gesnipperde bieslook, om te garneren


Tapenade

  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 6 takjes peterselie
  • 3 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
 

Snijbonensalade Toegevoegd door: Kenwood Club

 

1. Maak de tapenade met de food processor of de multimolen. Verwerk de olijven, knoflook en peterselie tot een vrij zachte pasta. Voeg de olijfolie toe en meng deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

2. Snijd de bonen in smalle reepjes met de hoge snelheidsrasp en de grove snijschijf. Kook de aardappeltjes in een pan licht gezouten, kokend water tot ze zacht zijn. Voeg de laatste 2 tot 3 minuten de boontjes toe en kook ze beetgaar.

3. Giet de aardappels en boontjes af, spoel ze onmiddellijk af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken. Schep de groenten in een serveerschaal en schep ze voorzichtig om met de olijfolie, het citroensap en de grove mosterd. Voeg de tomaatjes en hardgekookte eieren toe en schep alles voorzichtig om.

4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak daarin de prosciutto gedurende enkele seconden knapperig. Strooi de flinters prosciutto over de salade met enkele lepels van de tapenade. Garneer met het fijngeknipte bieslook en serveer direct.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie