Desserts

4 personen


150 min


Sorbet

  • 750g Granny Smith appels
  • Sap van ½ citroen
  • 250 ml water
  • 375 g fijne kristalsuiker


Toffee appel schijfjes

  • 1 Granny Smith appel
  • Sap van 1 citroen
  • 200g rietsuiker
  • 50 ml water
  • ½ theelepel azijn
  • 2 eetlepels sesamzaden
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels golden syrup
 

Sorbet van appel met knapperige toffee-appel crisps Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Sorbet

  • Voeg de appels toe aan de food processor en hak de appels grof.
  • Voeg de gesneden appels toe aan de mengkom van de Cooking Chef en bevestig het roeraccessoire en de roerclip
  • Zet het programma op “zoete-compote”.
  • Ph1 – Voeg het citroensap, water en de suiker toe.
  • Zodra het programma klaar is, zet je het mengsel aan de kant om te laten afkoelen.
  • Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je het toe in het blender accessoire en meng je alles tot een smeuïg geheel.
  • Voeg het mengsel toe aan een afsluitbare container en vries in.

 

 

Toffee-appel schijfjes                                  

  • Snij de appel in twee.
  • Bevestig de food processor en de grove snijschijf en voeg de appel toe zodat je halvemaanvormige schijfjes krijgt.
  • Verwijder het deksel en de snijschijf van de food processor. Pers het sap van de citroen uit over de schijfjes.
  • Leg de schijfjes nadien op een bord met een stuk keukenrol en voeg bovenaan nog een vel keukenrol toe en laat drogen.
  • Bedek een bakplaat met vetvrij papier en besprenkel met sesamzaden en kaneel.
  • Voeg nadien in een propere mengkom van je Cooking Chef de rietsuiker en het water toe. Bevestig het roeraccessoire. Zet de temperatuur op 60°C en roerstand 4 zodat de suiker oplost. Laat opwarmen gedurende 5 minuten. Voeg nadien de golden syrup en azijn toe.
  • Stel de temperatuur in op 150°C en roerstand 6. Laat koken tot de suiker een donkere karamel kleur heeft. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  • Zodra de karamel donker van kleur is, verwijder je de mengkom van de keukenrobot en dip je langzaam de appelschijfjes erin. Bedek ze half met het mengsel.
  • Plaats op de bakplaat bedekt met sesamzaden en kaneel. Herhaal dit voor alle appelschijfjes.
  • Voeg de bolletjes sorbet toe en versier met de appel toffee schijfjes.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie