Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


10 min


Bereiding Carbonara

  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • zout en zwarte peper van de molen
  • 150 g gerookte pancetta, in plakjes
  • 15 ml (1 el) olijfolie
  • 15 ml (1 el) olijfolie
  • 350 g verse spaghetti


Bereiding – verse pasta

  • 350 g fijne witte bloem, type 00
  • 150 g krachtige witte bloem
  • 2,5 ml (½ kl) zout
  • 4 eieren, losgeklopt
  • Griesmeel om te bestrooien
 

Spaghetti carbonara Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Bereiding pasta

Doe de beide bloemsoorten en het zout in de mengkom van de Chef. Voeg de eieren toe en laat kneden met de deeghaak op snelheid 3-4, en dit gedurende 3 minuten. Het deeg moet nog wat kruimelig zijn, maar vochtig. Is het deeg te droog, voeg dan een koffielepel water toe.

Kneed het deeg verder met de hand tot een glad geheel. Het deeg moet mooi zacht en glad zijn. Verdeel in twee of drie delen en pak in plastic folie in. Laat minstens 15 minuten en maximaal 2 uur rusten.

Bevestig de pastamaker, rol een stuk deeg uit tot een lange platte schijf en haal deze door de rollers ingesteld op stand 1. Strooi wat bloem over de rollers indien nodig.

Vouw het deeg in drie, keer om en herhaal meerdere malen. Haal door de rollers en pas daarbij geleidelijk de instelling aan van stand 1 tot 5, of tot de gewenste dikte. Bevestig het spaghetti-accessoire en haal het deegvel erdoor om spaghettislierten te maken. Laat ongeveer 30 minuten drogen, kook de spaghetti of dek ze af en bewaar maximaal 24 uur in de koelkast. Strooi wat griesmeel over de slierten zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

 

Bereiding carbonara

Bevestig de raspschijf op het hogesnelheidaandrijfpunt en rasp de Parmezaanse kaas fijn.

Klop de eieren los met een vork en voeg er dan de kaas bij, breng op smaak met zout en zwarte peper van de molen.
Snijd de pancetta in dunne repen. Verwarm de olie in een koekenpan en sauteer de pancetta en de knoflook gedurende 4-5 minuten, of tot de pancetta bruin begint te kleuren. Haal van het vuur en verwijder de knoflook.
Doe intussen de spaghetti in een pan kokend en licht gezouten water en laat 2-3 minuten koken, als je met verse pasta werkt, tot de pasta al dente is. Laat 6-8 minuten koken als je gedroogde pasta gebruikt.
Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookwater.

Voeg er de pancetta en het eiermengsel aan  toe. Schud goed op zodat de eieren gaar worden, ze moeten mooi romig worden. Voeg wat van het kookvocht toe om het geheel wat slapper te maken indien nodig.

Kruid af met wat zwarte peper van de molen en dien meteen op.
 

Opmerking van de kok: vind je geen pancetta, gebruik dan 200 g gerookt spek in plakjes

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie