Brood

5 personen


20 min


1 brood

  • Spelt: 450g
  • Zout: 1,5 koffielepel
  • Gist: 1,5 koffielepel
  • Zonnebloemolie: 2 koffielepels
  • Honing: 1 koffielepel
  • Lauw water: 400ml
 

Speltbrood Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Neem een 900ml bakvorm voor brood en olie deze in.

Bevestig het graanmolen accessoire vooraan, aan de lage snelheidsuitgang, van uw keukenmachine. Zet de graanmolen op de setting voor het fijnste maalresultaat, plaats de keukenmachine in snelheidsstand 1 en maal de spelt rechtstreeks in de mengkom.

Verwijder het graanmolen accessoire.

Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de mengkom en monteer de mengkom op de machine. Plaats de deeghaak, zet de machine op de minimale snelheid en laat de machine de mengeling kneden tot een zacht, plakkerig geheel. Verhoog de snelheid naar snelheidsstand 1, en laat de machine het deeg kneden voor ongeveer 5 minuten. Haal de mengkom van de machine, bedek deze met vershoudfolie en plaats de mengkom op een warme plaats voor ongeveer 1 uur.

Monteer de mengkom opnieuw op de keukenmachine, monteer de deeghaak en laat de machine het deeg opnieuw kneden gedurende 30-60 seconden. Plaats het deeg in de ingeoliede bakvorm en laat het opnieuw rijzen gedurende 30 minuten.

Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.

Bak het brood in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten.  

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie