Amuses
Voorgerechten

8 personen


35 min


Voor het taartje

  • 170g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 100g boter, in blokjes
  • 1 eigeel


Voor de vulling

  • 200g feta
  • 120g volle roomkaas
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 bosje koriander
  • 500g heirloom tomaten, gesneden
  • 4 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 2 eetlepels zwarte geroosterde sesamzaden
 

Tomaat en Feta taartjes Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Gebruik de MultiPro Sense Food Processor en bevestig het mes. Meng de bloem, zout en boter samen totdat de boter mooi verdeeld is en de textuur van zachte broodkruimels heeft.
  • Voeg 1 eigeel en 2 eetlepels ijskoud water toe terwijl de machine nog draait. Haal het deeg uit de machine, kneed kort en pak in met vershoudfolie. Laat rusten in de koelkast voor 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de mengkom van de Food Processor schoon en bevestig opnieuw het mes. Voeg de feta, roomkaas, zout, peper en koriander toe aan de mengkom. Bewaar nog een beetje koriander om later te versieren. Meng alles samen tot je een smeuïge crème krijgt. Bewaar.
  • Verdeel de het deeg in 8 kleine balletjes en rol ze uit tot een cirkel van ongeveer 2-3mm dik.  Bedek 8 taartvormpjes met het deeg. Zet de vormpjes gedurende 15 minuten in de vriezer.
  • Bak de taartjes nadien in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot ze goud en krokant zijn. Laat ze afkoelen.
  • Verdeel de vulling over de taartjes en verdeel nadien de tomaten. Besprenkel met sesam olie, sesam zaden en koriander. Serveer onmiddellijk.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie