Soepen & sauzen

4 personen


60 min


  • 50g sjalot
  • 50g wortel
  • 50g sojascheute
  • 2 mini packchoy
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 2 kaffirbladeren
  • 1 chili
  • 2dl witte wijn
  • 5 dl kokosmelk
  • 3dl groentebouillon
  • 600g mosselen
  • 500g zeebaars filet (in stukken gesneden)
  • rasp van 1 limoen
  • 20g korianderblaadjes
  • 150g noedels
 

Thaise vissoep Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Stoof  de fijngesneden groenten aan door de losse spatel te gebruiken op intervalstand 2 en temperatuur  90°C, voeg er na een drietal minuten  de groene currypasta, het kafirblad en chili  aan toe , voeg er een scheutje witte wijn bij, nadien de groentenbouillon en de kokosmelk, laat een tien minuutjes sudderen, verwijder de spatel, voeg er de stukken vis en mosselen aan toe, behoud de temperatuur maar zonder de spatel en dit nog een viertal minuten, zodat de vis kan garen, serveer met noedels. Werk af met wat rasp van limoen en wat verse koriander.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie