Brood

4 personen


30 min


  • 50g speltgranen
  • 300g tarwegranen
  • 120g roggemeel
  • 10g gist
  • 150ml trappist
  • 160g water
  • 20g ganzenvet
  • 8g zout
 

Trappist-speltbrood Toegevoegd door: Viki Geunes | 't Zilte

 

Bereiding

  • Rooster de spelt in een de oven op 170°C tot deze licht gekleurd is.
  • Laat afkoelen en maal fijn door de graanmaalder ( accessoire) alsook de tarwegranen.
  • Meng spelt, rogge, tarwe met gist, trappist, ganzenvet, voeg er zout aan toe en laat met de kneedhaak 8 min draaien op stand 1.
  • Laat het deeg rijzen in de kom op een warme plaats afgedekt met een vochtige handdoek tot het verdubbeld is in volume.
  • Laat nadien terug draaien op stand 1 gedurende een 3 minuten, verdeel in porties van een 400 g en vul er de bakvorm mee of bol op.
  • Bak het brood af op 200°c gedurende een acht minuten ( besprenkel de plaat na een vier minuten met water zodat er damp ontstaat in de oven) en verlaag de temperatuur nadien naar 170°C, bak verder voor een tien a vijftien minuten. Haal meteen uit de vorm.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie