Cakes, koekjes en gebak

24 personen


25 min


Voor de cupcakes

  • 225g boter (zacht)
  • 225g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • Halve theelepel vanille extract
  • 225g zelfrijzende bloem


Voor de topping

  • 250g boter
  • 500g bloemsuiker
  • Decoratie naar keuze
 

Vanille Cupcakes Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Bevestig de flexibele klopper op de keukenrobot en voeg de boter en suiker toe aan de mengkom.
  • Klopt de boter en suiker op tot je een smeuïg beslag hebt.
  • Voeg de eieren 1 per 1 toe en nadien het vanille extract. Voeg tot slot de bloem toe.
  • Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot ze goudbruin zien en de prikker er zonder restjes uitkomt.
  • Laat afkoelen op een rekje alvorens je begint te decoreren.
  • Voeg de boter en de helft van de bloemsuiker toe aan de propere mengkom van je keukenrobot. Bevestig de flexibele klopper en zet op de minimum snelheid.
  • Voeg nadien de rest van de bloemsuiker en 2 eetlepels water om kamertemperatuur toe. Meng tot een glad en smeuïg beslag. Voeg eventueel meer water toe tot je de gewenste structuur bereikt.
  • Versier de cupcakes met de botercrème. Decoreer naar keuze.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie