Desserts

2 personen


20 min


  • 750 ml melk
  • 300g dooiers
  • 225g suiker
  • 500ml room
  • 2 vanillestokjes
 

vanille-ijs Toegevoegd door: Viki Geunes | 't Zilte

 

Vanille ijs : klop de suiker en de eidooiers luchtig met de klopper gedurende een vijftal minuten op maximale snelheid. Voeg de melk, room en vanillestok aan toe en klop op stand 2 de ingrediënten tot een geheel.

Verwijder de klopper en vervang deze door de flexibeater, verwarm tot 85°C op snelheid 2. Als deze bereikt is, giet het geheel door een zeef en laat afkoelen in de koeling tot deze volledig is afgekoeld.

IJs afdraaien : plaats de ijsaccessoire in de vriezer gedurende 24 h opdat deze goed bevroren is. Plaats in de Cooking Chef en giet er het ijs in. Laat zo op stand 2 zachtjes draaien. Na 20-25 minuten halen we ons ijs uit de machine en plaatsen nog even in de vriezer.

Voor meer info over de ijsbereider als opzetstuk, klik hier.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie