Cakes, koekjes en gebak

20 personen


15 min


Voor 20 koekjes

  • Plantaardige boter: 110g
  • Kristalsuiker: 100g
  • Bruine suiker: 100g
  • Soya- of amandelmelk: 1 koffielepel
  • Vanille extract: 1 koffielepel
  • Bloem: 125g
  • Cacaopoeder (ongezoet): 55g
  • Bicarbonaat of soda: 1 koffielepel
  • Zout: ΒΌ koffielepel
  • Vegan fondant chocolade: 100g
 

Vegan Chocolade Koekjes Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Bereidingswijze:

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

Plaats de bruine- en kristalsuiker samen met de vegan boter in de mengkom van de Kenwood Chef (XL) keukenmachine. Plaats de k-klopper en meng het geheel tot een gladde massa door de keukenmachine op gemiddelde snelheid te laten draaien. Voeg vervolgens het vanille-extra toe en meng nog even goed om.

Zeef de bloem, samen met de cacao in een aparte kom en meng hieronder de bicarbonaat (of soda) samen met het zout.

Voeg de natte en droge mengelingen samen, en meng deze rustig tot je een kruimelige textuur bekomt. Voeg de sojamelk toe en meng opnieuw tot je een dik koekjesbeslag bekomt.

Spatel vervolgens de fondant chocolade (die je in stukjes snijdt) onder de mengeling en rol kleine balletjes. Plaats deze balletjes gelijkmatig op een met bakpapier bedekte bakplaat. Let op: laat voldoende plaats tussen de balletjes zodat de koekjes ruimte hebben om uit te zetten.

Plaats deze gedurende 10 minuten in de oven en haal ze er volgens uit om af te koelen.  Het midden van de koekjes zal nog enigszins zacht zijn, maar zal naar gelang het koekje afkoelt verder uitharden.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie