Desserts

6 personen


10 min


Voor de gezouten karamel saus

  • 180g ontpitte dadels, laten weken gedurende 20 minuten in kokend water
  • 4 eetlepels esdoornsiroop
  • ½ theelepel zeezout
  • 200ml water


Voor het ijs

  • 225g rauwe cashewnoten, s ’nachts laten weken in koud water
  • 400ml kokosmelk
  • 4 eetlepels esdoornsiroop
  • 3 eetlepels kokosnootolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 75g geroosterde pecannoten
 

Vegan gezouten karamel ijs Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Plaats het binnenste van het IJsbereider accessoire in de vriezer gedurende 48 uur.
  • Voeg de ingrediënten van de gezouten karamel toe aan het blender accessoire van je keukenrobot. Mix tot een smeuïg geheel en zet aan de kant.
  • Maak het blender accessoire schoon en voeg de ingrediënten van het ijs (behalve de pecannoten) toe. Mix glad.
  • Bevestig de ijsbereider op je keukenrobot en start de machine op de laagste snelheid. Voeg geleidelijk het beslag voor het ijs toe via de opening van het accessoire. Laat draaien gedurende 25 minuten tot het ijs dik is.
  • Verwijder de mengkom van de machine en spatel de helft van het mengsel in een doosje. Voeg 6 eetlepels van de gezouten karamelsaus toe en enkele pecannoten. Voeg de andere helft van het ijs toe en daarbovenop opnieuw 6 eetlepels van de gezouten karamelsaus en de rest van de pecannoten.
  • Vries het ijs gedurende 2 uur in, tot het vast genoeg is om te scheppen.
  • De rest van de gezouten karamelsaus kan je bewaren en eventueel gebruiken voor andere desserts. 
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie