Cakes, koekjes en gebak

8 personen


80 min


Ingrediënten voor de cake

  • 2 medium wortelen, gepeld
  • 85g rozijnen
  • 35g pompoenzaden
  • 40g walnoten, geroosterd
  • 2 medium bananen, gepeld en in vier gedeeld
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • 100g kokosnootolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 sinaasappel, schil en sap
  • 1.5 eetlepel appelcider azijn
  • 150g bloem
  • 50g havermout
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel baksoda
  • 3 eetlepels amandelmelk


Ingrediënten voor de icing

  • 150g rauwe cashewnoten (geweekt in koud water gedurende de nacht)
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels kokosnootolie
  • 1 citroen, sap
  • Handvol geroosterde kokosnootvlokken en pompoenzaden
 

Vegan wortelcake Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het lijnzaad met 8 eetlepels koud water en zet aan de kant gedurende 10 minuten.
  • Neem de MultiPro Compact Food Processor en bevestig de grove raspschijf. Rasp de wortelen. Bewaar de wortelen samen met de rozijnen, pompenzaden en walnoten.
  • Bevestig het hakmes op de Food Processor. Mix de bananen, kokosnootolie, esdoornsiroop, het lijnzaad mengsel, sinaasappelsap en appelcider azijn smeuïg.
  • Neem een grote mengkom en voeg hier de rest van de droge ingrediënten in toe (behalve de amandelmelk).
  • Voeg geleidelijk de inhoud van de Food Processor toe aan de mengkom met de droge ingrediënten en meng tot een smeuïg geheel. Voeg ook de inhoud met de wortelen toe en meng. Voeg tot slot nog de amandelmelk toe.
  • Neem een broodvorm en bedek met bakpapier.
  • Plaats in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur.
  • Verwijder uit de oven en laat afkoelen op een rekje.
  • Terwijl de cake aan het bakken is, begin je aan de icing.
  • Neem het blender accessoire van de Food Processor en voeg alle ingrediënten voor de icing toe. Meng tot een smeuïg geheel. Zet over in een kom en laat afkoelen in de koelkast gedurende 1 uur.
  • Verdeel de icing over de cake zodra de cake afgekoeld is. Decoreer met de geroosterde kokosnootvlokken, zeste van sinaasappel en pompoenzaden.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie