Hoofdgerechten

8 personen


150 min


Voor het notengebraad

  • 350g knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 160g farro
  • 1 ajuin, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 400g gemengde champignons, gesneden
  • 100g geroosterde hazelnoten
  • 50g geroosterde walnoten
  • ½ kleine bos salie, geplukte blaadjes en grof gehakt
  • 3 takjes rozemarijn, blaadjes geplukt
  • 4 takjes tijm, blaadjes geplukt
  • 2 eieren


Voor het deeg

  • 250g bloem
  • 150g boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 ei, opgeklopt
 

Vegetarisch notengebraad Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Voeg de knolselderij toe aan een medium kookpot met kokend zout water. Kook tot de knolselderij zacht is. Verwijder met een schuimspaan en leg de knolselderij in een andere kom. Voeg in hetzelfde kokend water de farro toe en laat sudderen gedurende 20 minuten tot het zacht is. Laat de farro uitlekken en koud worden.

Pureer de knolselderij grof in de kom en voeg de gekookte farro toe.

Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en zet op een medium hoog vuur. Voeg de gesneden ajuin en look toe. Kook tot het zacht is, en voeg dan de champignons toe. Verhoog het vuur zodat de champignons verkleinen en een beetje kleur krijgen. Verwijder van het vuur en voeg de champignons toe bij de knolselderij en farro.

Bevestig het hakmes op de MultiPro Sense food processor en voeg de noten en kruiden toe aan de kom. Hak dit grof. Voeg dit toe aan de kom, meng en zet aan de kant.

Begin met de bereiding van het deeg door bloem en boter toe te voegen aan de kom van de MultiPro Sense food processor en het hakmes te bevestigen. Pulse totdat de boter volledig opgenomen is met de bloem. Voeg de eierdooiers en 2 eetlepels ijskoud water toe terwijl de motor nog draait. Blijf mengen totdat het deeg zich vormt. Maak een bal van het deeg en wikkel in vershoudfolie. Zet in de koelkast om te laten rusten gedurende 30 minuten.

Rol het deeg uit op een stuk bakpapier bedekt met bloem tot een grote rechthoek van ongeveer 30cm breed en 45cm lang. Voeg de vulling toe in de lengte van het deeg. Laat een rand van 10cm breed aan beide kanten en 5cm aan de boven-en onderkant. Gebruik een scherp mes en snijd in een hoek van 45° sneden tot het uiteinde van het deeg, ongeveer 1.5cm van elkaar.

Begin bovenaan en plooi een strip over het middelste van het notenmengsel. Doe hetzelfde met de strip van de andere kant. Herhaal, afwisselend van kant totdat de Wellington volledig bedekt is met deeg. Stop de uiteinden onder de Wellington en bestrijk het geheel met het losgeklopt ei.  Verleg de Wellington op een bakplaat en bak gedurende 45 min in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, totdat het deeg een goude kleur krijgt.

Bestrooi met de salieblaadjes om te serveren.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie