Cooking Chef
Vlees
Voorgerechten

4 personen


90 min


Voor het kalfsvlees

  • 700 g kalfsvlees
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • tijm
  • laurier
  • peper en zout
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 1 wit van prei


Voor de tonijnsaus

  • mayonaise
  • 200 g tonijn uit blik
  • cayennepeper
  • 5 ansjovisfilets
  • kappertjes
 

Vitello tonnato Toegevoegd door: Patrick D'Hondt - Kookstudio Nostalgie

 

Verras je vrienden en familie met een klassieker uit de Italiaanse keuken, vitello tonnato. Lees hieronder het recept van onze Kenwood-demokok Patrick D'Hondt.

Voor het kalfsvlees 
Voeg alle ingrediënten behalve het vlees in de mengkom van de Cooking Chef en zet de temperatuur op 110°C en kookstand 3. Plaats het antispatdeksel en breng aan de kook, voeg daarna het vlees toe en laat 45 min. koken. Haal vervolgens het vlees uit de mengkom en laat afkoelen. Indien je geen Cooking Chef hebt, kook je het vlees gewoon in een grote kookpot. Tip: de bouillon kan je bewaren voor soep of sauzen.

Voor de tonijnsaus
Doe de uitgelekte tonijn, de ansjovisfilets, de kappertjes, de cayennepeper en enkele lepels mayonaise in de kom van de foodprocessor en bevestig het mes. Laat even draaien op maximale snelheid. Controleer of de saus goed smeerbaar is, voeg anders nog wat mayonaise toe. Proef en kruid eventueel af met peper en zout.

Maak je graag zelf je mayonaise? Gebruik dan je Kenwood staafmixer. 
Doe 2 eieren, peper, zout, 1 lepel mosterd, een scheutje citroensap of azijn en 300 ml druivenpitolie in een maatbeker. Zet de staafmixer op de bodem op volle kracht, beweeg opzij en daarna zachtjes aan naar boven op en neer bewegen, op max 45 seconden is de mayonaise klaar.

Afwerking
Neem een plat bord en leg hierop dakpansgewijs het fijngesneden vlees (bij voorkeur met een snijmachine), smeer hierover voorzichtig de saus en werk af met appelkappertjes en/of rucola. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. 

Tip: Ben je op zoek naar een bijpassend biertje? Kies dan voor Quinto van brouwerij Vicaris. Dit blonde bier met de smaak van een tripel heeft een alcoholpercentage van 5% en past zeer goed bij dit voorgerecht.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie