Desserts

8 personen


35 min


Bodem

  • 1 portie zoet vlaaideeg


Vulling

  • 115 g gemalen amandelen
  • 115 g poedersuiker
  • 2 eieren
  • ½ tl amandelextract
  • 1,5 dl halfvolle slagroom
  • 3 dl crème fraîche
  • 450 g gemengd zacht fruit, bijv. aardbeien, frambozen, rode bessen, bosbessen
 

Vruchtenvlaai Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Maak deze heerlijke vruchtenvlaai met wauw-effect als dessert of als verjaardagstaart, succes verzekerd!

1. Verwarm de oven voor op 190 °C of gasstand 5. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en bedek hiermee een geschulpte vlaaivorm van 23 cm of een vorm van 33 x 11 cm. Zet 30 minuten in de koelkast en bak de bodem vervolgens 15 minuten of tot er een lichte kleur ontstaat.

2. Doe de gemalen amandelen, poedersuiker, eieren, amandelextract en room in de mengkom.

3. Meng met de K-klopper op de laagste stand het geheel glad. Schenk in de deegvorm en bak 15-20 minuten, of tot de vulling is gestold.

4. Laat de taart op een rooster afkoelen. Spreid de crème fraîche over de bovenkant van de taart en verdeel er het fruit op.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie