Amuses

2 personen


90 min


  • Halve watermeloen
  • 6 dikke tomaten
  • 50g glucose
  • 1 koffielepel tabasco
  • 1dl olijfolie
  • 50g rode wijnazijn
  • tomaatvariĆ«teiten
  • feta kaas
 

Watermeloen/tomaatsorbet Toegevoegd door: Viki Geunes | 't Zilte

 

Bereiding

Sluit de fruitpers aan op het trage aandrijfpunt en sap de watermeloen.

Snij de tomaten in vier en stoof aan  op stand 1 met de flexible spatel op 100°C, voeg er de glucose en wat zout aan toe en laat zo tot een zeer dikke coulis indampen na 45 – 60 min voeg er de azijn en tabasco  aan toe en zeef nadien. Meng met 5 dl sap van de watermeloen en de olijfolie.

Haal de ijsbereider  uit de vriezer, plaats op de cooking chef en giet de goed afgekoelde mengeling in. Draai tot sorbet. Serveer met een tomaten/fetasalade.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie