Hoofdgerechten

4 personen


60 min


  • 12 kippenboutjes
  • Fijnsgesneden ui, selder en wortel (elk 100g)
  • 2L bouillon van gevolgte
  • Busseltje van tijm, laurier en rozemarijn
  • 2 dooiers
  • 3dl room
  • Verse kruiden zoals peterselie, kervel, dragon,…
 

Waterzooi van kip Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Stoof de kippenboutjes aan  op maximale temperatuur met de losse spatel op snelheid 1, voeg er nadien de groenten en kruiden aan toe en zet het geheel onder met de gevogeltebouillon, verlaag de temperatuur naar100°c  en intervalstand 2. Laat het geheel een 40 tal minuten sudderen, schakel het verwarmen uit en giet er de room/ei mengeling in en laat 1 minuut draaien op stand 1, serveer in een diep bord met wat gehakte tuinkruiden en wat  gekookte aardappelen.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie