Desserts

8 personen


110 min


Voor de meringue

  • 4 eiwitten
  • 225g kristalsuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • ½ theelepel vanille extract


Voor de topping

  • 300ml double cream
  • 30g granaatappelzaadjes
  • 50g frambozen
  • 50g blauwe bessen
  • 2 passievruchten, zaadjes
  • 1 bloedsinaasappel
  • Muntblaadjes
 

Winter fruit pavlova Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Verwarm de oven voor op 130°C.

Voeg de eiwitten toe aan de mengkom van je keukenrobot en bevestig de garde. Zet op snelheid 1 en klop op tot de eiwitten schuimachtig beginnen te worden. Verhoog dan rustig tot snelheid 5 en klop op tot er pieken beginnen te vormen. Begin dan met de suiker toe te voegen, eetlepel per eetlepel terwijl de keukenrobot blijft draaien. Klop verder op tot de meringue blinkt en stevig is.

Meng de maïzena samen met de azijn en vanille extract in een klein schaaltje. Meng dit door de meringue.

Lepel  de helft van de meringue op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak een cirkel van 23cm. Voeg eetlepels met de rest van de meringue toe langs de kanten om een rand te vormen.

Bak de meringue gedurende 1.5 uur of totdat de meringue droog is, maar wel nog zacht in het midden. Zet de oven uit, maar laat de meringue afkoelen in de oven gedurende 3 uur.

Voeg de room toe  aan de mengkom van je keukenrobot en bevestig een propere garde. Klop de room op.

Haal de meringue uit de oven en zet op een mooi bord. Voeg de opgeklopte room toe aan het midden van de meringue. Versier met fruit en muntblaadjes en serveer.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie