4 personen


80 min


 

Winterse bessenpizza - glutenvrij Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Voor de pizza

300g warm water

1 eetlepel gedroogde gist

1 eetlepel kristalsuiker

1 + ½ eetlepel olijfolie

410g glutenvrij broodbloem

1 theelepel zout

½ theelepel bakpoeder

3 eetlepels bruine suiker

Voor de toppings

85g ricotta

300g gemengde bessen

2 eetlepels pijnboompitten

2 – 3 eetlepels acacia honing

Om te garneren

Rode of witte bessen

Verse muntblaadjes

Recept

  • Voeg warm water en de gist toe aan kom. Meng met een vork en zet aan de kant gedurende 5 minuten.
  • Voeg de kristalsuiker en olijfolie toe aan het kommetje en meng met je vork.
  • Bevestig het deegaccessoire van de food processor.
  • Voeg de glutenvrije bloem, zout, bakpoeder en bruine suiker toe aan de mengkom. Bevestig het deksel.
  • Start de food processor op maximum snelheid en voeg het mengsel met de gist toe via de opening terwijl de food processor verder draait. Meng het deeg gedurende 30 seconden.
  • Zet het deeg over in een kom en bedek met een handdoek.  Zet aan de kant gedurende 20 – 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bedek een bakplaat met olijfolie en voeg het deeg eraan toe. Het deeg is nat en plakkerig.
  • Gebruik je handen om het deeg te verspreiden tot een cirkel van ongeveer 28 cm.
  • Bak de pizza voor gedurende 25 – 30 minuten.  
  • Verwijder de pizza uit de oven en voeg de ricotta toe. Voeg dan de bessen, pitten en acacia honing toe.
  • Zet opnieuw in de oven voor 20 – 25 minuten. Verwijder uit de oven en garneer met de bessen en muntblaadjes. Serveer.   
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie