Desserts

6 personen


30 min


  • 200 g witte chocolade
  • 375 g slagroom
  • 75 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 ml amaretto*
  • 100 ml zure room
  • 2 el cassonade
  • 100 ml advocaat
 

Witte chocoladebavarois met advocaatsaus Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

1. Smelt de chocolade. 

2. Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water.

3. Klop de slagroom lobbig met behulp van de ballongarde. Zet de slagroom apart.

4. Klop nu de eieren, de eierdooier en de suiker op tot een wit en romig mengsel, gebruik hiervoor ook de ballongarde.

5. Verwarm de amaretto en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Klop dit al roerend door het eimengsel. Schep de chocolade en slagroom door dit mengsel.

6. Verdeel over 6 dessertglazen en laat opstijven in de koelkast (ongeveer 1,5 u). Voor de saus meng je de zure room met de suiker en advocaat

7. Serveer de witte chocoladebavarois met een lepel advocaatsaus en geschaafde witte chocolade.

Tip van Cookameal: garneer met rood fruit, extra mooi en extra lekker!

*Wil je geen drank gebruiken? Vervang de amaretto dan door water.

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie