Cakes, koekjes en gebak

12 personen


50 min


Voor de taart

  • 200 g fijngeraspte wortels
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g boter
  • 175 g rietsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • Sap van 1 limoen
  • Snufje zout
  • Optie: gehakte walnoten


Voor de frosting:

  • 250 g mascarpone
  • 20 g kristalsuiker
  • 100 ml room
  • Optie: schil van limoen
 

Worteltaart Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Zelf worteltaart maken? Worteltaart maken is heel gemakkelijk en ontzettend lekker! Niemand kan deze heerlijke taart weerstaan.

Het bereiden van de taart:

1. Verwarm de oven voor op 175 °C.    

2. Rasp de wortels in de food processor met de fijne rasp. Meng de geraspte wortels met het limoensap. Voeg indien gewenst de fijngehakte walnoten toe.     

3. Zeef de bloem en de suiker en doe ze in een mengkom
 van je keukenmachine. Gebruik de flexi-klopper voor het beste resultaat. Voeg kaneel en zout toe.    

4.  Meng nu de eieren, de boter en het wortelmengsel door de bloem.  

 

5. Beboter een ronde bakvorm en bestrooi met bloem. Giet het beslag in de bakvorm. Bak 40 minuten.

   

6. Laat de cake afkoelen. Versier met de frosting.   

Het bereiden van de frosting:

1. Meng de suiker met de mascarpone. Klop de mascarpone samen met de room tot een glad en stevig mengsel. Gebruik hiervoor de K-klopper van je keukenmachine.

2. Geef de frosting een fris tintje door er het schil van de limoen door te mengen.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie