Cakes, koekjes en gebak

6 - 8 personen


15 min


  • 125 gr ongezouten boter, zacht
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 1 el kardemompoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 2 el vlierbloesemsiroop
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 ml yoghurt
 

Yoghurttulband met vlierbloesemsiroop en kardemom Toegevoegd door: Kenwood

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de tulbandvorm in.
  • Doe de boter, de suiker, de kardemom en het vanille-extract in de kom, bevestig de K-klopper en meng op gemiddelde snelheid tot er een licht en luchtig mengsel ontstaat. Voeg het ei en beetje bij beetje de vlierbloesemsiroop toe tot er een glad beslag is ontstaan.
  • Verwijder de K-klopper en bevestig de flexi-klopper. Zet de keukenmachine op lage snelheid en voeg het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt geleidelijk met een lepel om en om toe.
  • Giet het beslag in de vorm en bak 35 minuten in de oven tot een mes er schoon uit komt.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie