Hoofdgerechten

2 personen


60 min


 

Zelfgemaakte tortilla’s Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Ingrediënten

VOOR DE ZURE ROOM

150 ml double cream (room met vetpercentage van 48%)

½ citroen, enkel het sap

VOOR DE TORTILLA’S

200 g bloem, en wat extra om te bestuiven

8-9 el water

1 el olijfolie

1 snuf zout

VOOR DE SALSA:

2 el olijfolie

½ ui, gepeld en fijngesnipperd

2 tomaten, in blokjes

1 el wittewijnazijn

1 el verse koriander, fijngehakt

Bereiding

1. Meng de room en het citroensap in een kleine kom. Laat 10 minuten rusten.

2. Verwarm de olie voor de salsa in een kleine koekenpan en sauteer de ui 2 tot 3 minuten. Verwijder met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Zet apart.

3. Blend alle ingrediënten voor de tortilla’s in een keukenrobot tot alles goed gemengd is. Kneed het deeg daarna op een bebloemd werkblad tot een zijdezacht geheel. Of doe alles in een mengkom en meng op snelheid 3 tot alles goed gemengd is.  

4. Verdeel het deeg in 6 ballen van gelijke grootte.

5. Rol elke bal uit tot een dunne cirkel met een diameter van 17,5 cm met behulp van het pasta XL roller accessoire. 

6. Zet een kleine koekenpan op hoog vuur en bak de tortilla’s zonder vetstof één per één, telkens ongeveer 1 tot 2 minuten per kant. Zet ze even aan de kant.

7. Doe alle ingrediënten voor de salsa in een foodprocessor en hak op snelheid 3-4 tot alles gemengd is maar niet te fijn is versnipperd.

8. Serveer de tortilla’s op een bord met daarop de salsa, de zure room en de geraspte kaas.  

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie