Bijgerechten

6 personen


20 min


 

Zoete aardappel nacho’s Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Voor de nacho’s

  • 500g zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gerookte paprika
  • ½ theelepel zout
  • 100g milde cheddar
  • 1 handvol gepekelde jalapeno-peper schijfjes
  • ½ bosje koriander, geplukte blaadjes

Voor de salsa

  • 200g stevige tomaten, in vier gesneden en ontpit
  • ½ rode of witte ajuin, gepeld en grof gesneden
  • 1 kleine teen knoflook
  • ½ bosje koriander, geplukte blaadjes
  • ½ citroen, sap
  • ½ theelepel zout

Voor de avocado crème

  • 2 avocado’s, gepeld en ontpit
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 citroen, sap
  • ½ theelepel zout

___

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Gebruik de MultiPro sense en bevestig de dikke snijschijf. Snij de zoete aardappel zodat de stukjes door de buis van de Food Processor passen. Zet op medium hoge snelheid en snij de zoete aardappel.
  • Voeg de zoete aardappel toe in een grote kom en besprenkel met wat olijfolie en kruiden. Leg de zoete aardappel op een bakplaat en bak gedurende 15 minuten. Draai de schijfjes om in het midden. Verwijder uit de oven en zet apart.
  • Terwijl de nacho’s in de oven staan, kan u alvast de mengkom van de Food Processor schoonmaken en de grove raspschijf  bevestigen. Rasp ondertussen reeds de kaas. Bewaar.
  • Bevestig nadien het hakmes op de Food Processor en voeg de tomaten, rode ajuin, look, helft van de koriander, citroensap en zout toe. Bewaar.
  • Verander de mengkom van de Food Processor naar de kleine kom met het hakmes en mix de ingrediënten van de avocado crème.
  • Meng de helft van de gemalen kaas en al het zout doorheen de zoete aardappel schijfjes en zet over in een ovenresistente kom. Voeg dan nog de resterende kaas toe.
  • Plaats de kom met nacho’s in de oven voor ongeveer 5 minuten, tot de kaas smelt en een kleur krijgt.
  • Haal uit de oven, garneer met de salsa, crème en gesneden jalapenos en overige koriander blaadjes.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie