Hoofdgerechten
Vis

4 personen


30 min


 

Zuiderse puree met basilicummayonaise en gamba’s Toegevoegd door: Kim Truyens - Restaurant De Poorten

 

Verwen jezelf met een heerlijk recept voor een zuiderse puree.

Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Afwerking: 4 minuten

Zuiderse puree
500 gr bloemige aardappelen
1 rode paprika
100 gr wortel
2 uien
Courgette
Aubergine
Provençaalse kruiden
Basilicum
Olijfolie
Zongedroogde tomaat vers (in de koeling bij de supermarkt)

De aardappelen schillen en in stukken snijden. Koken of stomen totdat ze gaar zijn. De groenten opkuisen en met het brunoise accessoire in blokjes snijden. Beginnen met de zachte groenten en eindigen met de hardste groenten. Op een ovenschotel leggen en besprenkelen met olijfolie en kruiden met Provençaalse kruiden, peper en zout. Laten garen in de voorverwarmde oven van 200°c voor een 20 minuten. De zongedroogde tomaat in stukjes snijden. Als de aardappelen gaar zijn deze in de mengkom doen met de gegaarde groenten en de gesneden tomaat. De K klopper monteren en kort pureren. Kruiden, fijngesneden basilicum toevoegen en warm houden.  

28 gamba’s maat 16/20
Peper, zout, een beetje look

Ontdooien in koud stromend water. Pellen maar het staartje er aan laten. Darmkanaaltje verwijderen en nog even naspoelen. Laten uitlekken. De gamba’s marineren met olijfolie en kruiden. De gamba’s per 7 samenbinden met een strookje aluminiumfolie. Op een ingevette ovenplaat zetten met de staartjes naar boven. Onder de voorverwarmde grill zetten voor een 6-10 minuten tot ze gaar zijn. (als ze hun eerste vocht verliezen zijn ze gaar). De staartjes gaan lichtjes zwart kleuren onder de grill.

Basilicummayonaise
3 eigeel
50gr witte aceto
100gr olijfolie
100gr zongedroogde tomaat vers
Basilicum
Peper, zout

De tomaten pureren met de staafmixer. De eigelen met de aceto en de olie in een maatbeker doen. Staafmixer naar de bodem laten zakken en inschakelen. Stilaan naar boven brengen tot je een homogene massa krijgt. De gepureerde tomaat, basilicumblaadjes en kruiden toevoegen en even mixen. 

Afwerking
De puree in een inox ring duwen en de gegaarde gamba’s er op leggen. De basilicummayonaise er apart bij serveren.

32101 2 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie