Filter op Categorie

Facts
 

Wist je dat... Seizoensgroenten en -fruit goed zijn voor de gezondheid?

Wanneer groenten en fruit plaatselijk geteeld worden, is er minder tijd tussen de oogst en de verkoop en zo blijven ze dus verser . Hoe verser de producten en hoe meer seizoensgebonden, hoe groter de kans dat ze goede voedingsstoffen bevatten. Groenten en fruit zitten boordevol vitaminen, de afbraak van deze vitaminen begint al van het ogenblik van de pluk of de oogst. Daarom is het aangeraden om deze producten te gebruiken wanneer ze nog heel vers zijn. Lokale, verse seizoensproducten zijn bovendien goedkoper, hebben een betere smaak en zijn daarnaast ook goed voor de gezondheid en het milieu.

tomaat

Zomer
Dit is hét seizoen waarin je verse groenten en fruit in overvloed vindt! Hieronder enkele van onze favoriete ingrediënten van het moment:
- artisjok: lekker bij een salade van kerstomaat en olijven
- kers: clafoutis van kersen, een Franse klassieker
- meloen: meloen en ham, eenvoudig maar zo lekker
- courgette: gratin van courgettes, gemakkelijk te bereiden in de oven
- paprika: vul deze groente met een zelfgemaakt gehaktmengsel
- aubergine: kaviaar van aubergines kan je garen in de oven, nadien best even glad mixen
- tomaat: tomaten zijn erg gezond, lekker en super veelzijdig. Gebruik ze voor sauzen, soepen, salades,…
- framboos: frambozenparfait, een zomers koel dessert

Lekkere recepten vind je op onze receptenpagina


Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit weetje

Reageer

Plaats reactie